ღვეზელი კეფირით, ზეთისხილითა და მწვანილით

ინგრედიენტები

  • ხორბლის ფქვილ -1.5 ჭიქა
  • შაქარი -2 სუფრის კოვზი
  • კეფირი (1%-იანი)- 0.5 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი 1 ჩაის კოვზი
  • კარაქი -85 გრ
  • ქათმის კვერცხი, მოხარშული -3 ცალი.
  • მწვანილი: კამა, ოხრახუში, მწვანე ხახვი -1 კონა
  • მდნარი ყველი  2 სუფრის კოვზი
  • მარილი მწიკვი
  • დაკონსერვებული ზეთისხილი- 150 გრ

მომზადება

ფქვილი მოათავსეთ თასში და შეურიეთ გამაფხვიერებელი, შაქარი, მარილი. აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ დარბილებული კარაქი, შემდეგ თბილი კეფირი და მოზილეთ ცომი. შეფუთეთ და 20 წუთი გააჩერეთ. შიგთავსისთვის: მოხარშული კვერცხი და მწვანილი წვრილად დაჭერით, დაამატეთ 2 სუფრის კოვზი მდნარი ყველი, დაჭრილი ზეთისხილი და კარგად აურიეთ. ცომისგან გააკეთეთ პატარა წრეები, გააბრტყელეთ და მოათავსეთ მასში მიღებული მასა. ჩანგლით თავი დაუსერეთ და გამოაცხვეთ ღუმელში ქაღალდიან ტაფაზე,  180 გრადუსზე 25-30 წუთის განმავლობაში. შეგიძლიათ თავზე მოუსვათ კვერცხის გული. გემრიელად მიირთვით!