ბერძნული სალათი

ინგრედიენტები

  • პომიდორი 3 ცალი
  • კიტრი (პატარა) 2-3 ცალი
  • წითელი ტკბილი ხახვი  0,5-1 ცალი.
  • ბულგარული წიწაკა (მწვანე ან ყვითელი) 1 ცალი
  • ზეთისხილი (ბ / გ) 2-3 სუფრის კოვზი
  • ყველი (მძიმე) 100-150 გრ
  • ზეითუნის ზეთი 2 სუფრის კოვზი
  • წითელი ღვინის ძმარი (შეიძლება შეიცვალოს ლიმონის წვენით) 2 სუფრის კოვზი
  • მარილი
  • ახლად დაფქული წიწაკა

მომზადება

პომიდორი გარეცხეთ და დაჭერით პატარა წრეებად ან ნახევარწრეებად, ნაზევარწრეებად დაჭერით ასევე ბულგარული წიწაკა, წვრილად დაჭერით კიტრი, ხახვი გაასუფთავეთ და ნახევარწრეებად დაჭერით. მძიმე ყველი დაჭერით კუბებად. მოათავსეთ თასზე კიტრი, ბულგარული წიწაკა, პომიდორი, ხახვი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, მოასხით ზეითუნის ზეთი და ძმარი ან ლიმონის წვენი, დააყარეთ ყველის კუბები, ზეთისხილი და კარგად აურიეთ. გემრიელად მიირთვით!