ბულგარული წიწაკა ფარშით

ინგრედიენტები

  • 8-10 ცალი. ბულგარული წიწაკა
  • 400 გრ ხორცი (ნებისმიერი, გემოვნებით)
  • 200 გრ მოხარშული ბრინჯი
  • 150 გრ არაჟანი
  • 150 გრამი ტომატის პასტა ან კეტჩუპი
  • 200 გ სტაფილო
  • 200 გ ხახვი
  • მარილი
  • წიწაკა
  • მცენარეული ზეთი

მომზადება

ხახვი დაჭერით, წვრილად გახეხეთ სტაფილო, ხახვის ნახევარი მოშუშეთ ზეთში და დაამატეთ გახეხილი სტაფილოს ნახევარი. გატარებულ ხორცში აურიეთ ბრინჯი და სტაფილოსა და ხახვის ნარევი. მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ბულგარული წიწაკა გაასუფთავეთ და გატენეთ მიღებული ფარშით. არაჟნი და ტომატის პასტა შეურიეთ ერთმანეთს, ქვაბში დარჩენილი ხახვი და სტაფილო ჩაყარეთ, ჩაასხით არაჟნისა და ტომატის პასტის ნარევი. ჩააწყვეთ ფარშიანი ბულგარული წიწაკები და დაამატეთ წყალი ქვაბში. მოხარშეთ 40 წუთის განმავლობაში. გემრიელად მიირთვით!