ვანილის ნაყინი
  მასალა
  • 2 კვერცხი
  • 1/2 შაქრის ფხვნილი
  • 400 გრამი არაჟანი
  • 1 ქილა შესქელებული რძე
  • ვანილი
  • ლიმნის ცედრა
მომზადება 2 კვერცხის გული და ნახევარი ჭიქა შაქრის ფხვნილი კარგად ავთქვიფოთ. დავასხათ 400 გრამი არაჟანი და კვლავ ავთქვლიფოთ.  დავამატოთ ერთი ქილა შესქელებული რძე,  გახსნილი ერთ ლიტრ ადუღებულ, გაგრილებულ წყალში ან 1 ლიტრ რძეში, ვანილი, ცოტა ლიმნის ცედრა და შევდგათ საყინულეში. გემრიელად მიირთვით!