კომბოსტო ,,პროვანსალი"

ინგრედიენტები

  • თეთრი კომბოსტო 1,200 კგ
  • სტაფილო 1 ცალი
  • ვაშლი 1 ცალი
  • მოცვი 1 ჭიქა
  • მარინედი
  • წყალი 1 ლ
  • შაქარი 1 ჭიქა
  • მცენარეული ზეთი 0.5 ჭიქა
  • ძმარი 1/3 ჭიქა
  • მარილი 1 სუფრის კოვზი
  • დაფნის ფოთოლი 1 ცალი
  • შავი პილპილი 5-6 ცალი.

მომზადება

დაჭერით კომბოსტო, გახეხეთ სტაფილო წვრილად. ზოლებად დაჭერით ვაშლი. თასში მოათავსეთ კომბოსტო, სტაფილო, ვაშლი და მოცვი. მარინადს დაასხით წყალი, დაამატეთ მარილი, შაქარი, მცენარეული ზეთი, პილპილი, დაფნის ფოთოლი. გააჩერეთ ცოტახნით, დაამატეთ ძმარი. ნაზავში აურიეთ კომბოსტოს მასა, გააჩერეთ 6-8 საათი ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ გადაიტანეთ ქილებში და შედგით მაცივარში. რამდენიმე საათის შემდეგ შეგიძლიათ მიირთვათ!