სააღდგომო ნამცხვარი

ინგრედიენტები

  • რძე - 250 მლ
  • საფუარი - 40 გ
  • 200 გ სუფთა ჟოლო
  • კვერცხი - 4 ცალი
  • დეკორატიული საცხობი
  • 250 გრ ახალი მარწყვი
  • შაქარი - 150 გრ
  • 100 გ გამხმარი გარგარი
  • ფქვილი - 500 გ
  • პიტნა
  • 120 გრ კარაქი
  • მარილი
  • ვანილის  2 გ
  • 60 გ მომზადებული ჭიქურა (გლაზური)

მომზადება

გახსენით 100 მლ თბილ წყალში საფუარი, დაამატეთ 1 ჩაის კოვზი შაქარი და გააჩერეთ 10 წუთი. თბილ რძეში დაამატეთ მარილი, საფუარიანი და შაქრიანი წყალი, 1 სუფრის კოვზი შაქარი, 250 გრამი ფქვილი და მოზილეთ ცომი. დადგით თბილ ადგილზე 2 საათის განმავლობაში. ცალკე აურიეთ დარჩენილი ფქვილი და შაქარი, კვერცხი, ვანილის ესენცია. მოზილეთ ცომი, ბოლოს დაამატეთ რბილი კარაქი. ცომი უნდა იყოს ელასტიური. გამხმარი გარგარი, კუბებად დაჭრილი, შეურიეთ ცომში. გააჩერეთ თბილ ადგილზე 1 საათის განმავლობაში. ცომის მასებისგან გააკეთეთ ბურთები და გადაიტანეთ ცხიმწასმულ ფორმაში. გამოაცხვეთ 20 წუთი 180 გრადუსზე. შემდეგ გააცივეთ, მოასხით გამზადებული მინანქარი და თავზე მოაწყვეთ მარწყვი და ჟოლო. გემრიელად მიირთვით!