ქლიავის ჯემი ჟელატინით

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ქლიავი
  • 600 გრ შაქარი
  • 6 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
  • 15 გრამი ჟელატინი
  • 1 ჩაის კოვზი კარაქი

მომზადება

ქლიავი დაჭერით, მოაცალეთ ყუნწი და კურკა. მოათავსეთ ქვაბში. დააყარეთ 300 გრამი შაქარი, ლიმონის წვენი და კარგად ამოურიეთ. გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 1 საათის განმავლობაში. გახსენით ჟელატინი ცივ წყალში. ქვაბი მოათავსეთ საშუალო ცეცხლზე და ურიეთ ხის კოვზით, რომ მიიღოდ პიურეს მსგავსი მასა. დაამატეთ დარჩენილი შაქარი და განაგრძეთ მოხარშვა. დაამატეთ ჟელატინი და კარაქი. როცა მასა მომზადდება,  მოათავსეთ ჯემი მშრალ ქილაში.

გემრიელად მიირთვით!