ქათამი ლიმნის არომატით
  მასალა
  • 3/4 ჩაის კოვზი მარილი
  • 1/4 ჩაის კოვზი შავი წიწაკა
  • 1/4 ჩაის კოვზი წიწაკა
  • 1/8 ჩაის კოვზი წიწაკა
  • 1/4 ჩაის კოვზი ნიორი
  • 1/8 ჩაის კოვზი ხახვი
  • 1/4 ჩაის კოვზი გამხმარი ოხრახუში
  • 4 ძვლოვანი, უნაკლო ქათმის მკერდის ნაწილაკები
  • კარაქი
  • 1 კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • 1 ლიმონი
მომზადება პატარა თასზე რომელზედაც გვაქვს კარაქი მოსმული, ან ზეითუნის ზეთი, მოვათავსოთ ქათმის ხორცი და დავასხათ ცოტა ლიმნის წვენი, დავაყაროთ მარილი, შავი პილპილი, კაიენი, წიწაკა, 1/4 ჩაის კოვზი  დანაყილი ნიორი, დაჭრილი ხახვი და ოხრახუში. ეს ყველაფერი ქათმის ხორცის ორივე მხარეს უნდა იყოს საკმაო რაოდენობის. შემდეგ შევდგათ ღუმელში.ქათმის ხორცი ვწვათ ორივე მხარეს, მანამ სანამ მისი ფერი არ იქნება ოქროს ფერი. შემდეგ ხორცი მოვათავსოთ თეფშზე და დავასხათ ცოტაოდენი ლიმონის წვენი, ან ლიმნის ნაჭერი დაუდოთ გვერდით, ასევე გვერდით დავასხათ ცოტა სოუზი და ისე მივიტანოთ სუფრაზე. გემრიელად მიირთვით.