შოკოლადის ჩიპი
  მასალა
  • 1 ჭიქა კარაქი, შეარბილა
  • 1 ჭიქა თეთრი შაქარი
  • 1 ჭიქა შეფუთული ყავისფერი შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • 2  ვანილის ექსტრაქტი
  • 1 ჩაის კოვზი საცხობი სოდა
  • 2  ცხელი წყალი
  • 1/2 კოვზი მარილი
  • 2 ჭიქა ნახევარმთვარის შოკოლადის ფილა
  • 1 ჭიქა დაჭრილი ნიგოზი
მომზადება ღუმელი გავახუროთ 170 გრადუს C -ზე კარაქი, თეთრი შაქარი და ყავისფერი შაქარი აურიოთ ერთმანეთში და ვთქვლიფოთ იქამდე სანამ არ გახდება გლუვი. შემდეგ აურიოთ ნელ-ნელა კვერცხი, ვანილი და  სოდა გაჟღენთილი ცხელი წყლით. შეურიეთ მარილით. აურიეთ ფქვილი, შოკოლადის ფილა და კაკალი. შემდეგ გავამზადოთ ღუმელში შესადებათ, პატარა გუნდებად მოვათავსოთ ტაფაზე. ღუმელში მოთავსების შემდეგ 10 წუთში გამოვიღოთ, როცა კარგად გამოცხვება. გემრილად მიირთვით.