ფშავ-ხევსურული ხაჭაპური
  იგრედიენტები
  • ყველი 1 კგ
  • ერბო ან კარაქი 300 გრამი
  • პურის ფქვილი 2 ჩაის ჭიქა
მომზადება დავფშვნათ ახალი ყველი შევაზილოთ კარაქი და ჩავყაროთ ქოთანში, რომელიც ცეცხლის პირას არის დადგმული. შეგვე ჩავყაროთ ფქვილი და ვზილოთ განუწყვეტლივ ხის კოვზით. დაახლოებით ერთი საათის დუღილის მერე ამოვიღოთ ჯამებზე და ცხელ-ცხელი მივიტანოთ სუფრაზე. მასთან ერთად ასევე ძალიან გემრიელია ცივი რძე გემრიელად მიირთვით