ბატი კვერცხით
  იგრედიენტები
  • ბატი
  • ხახვი 4-5 თავი
  • კვერცხი 4-5
  • მარილი გემოვნებთ
მომზადება საშვალო ოდენობიშ მსუქანი ბატი დავჭრათ ნაჭრებად, გავრეცხოთ, მოვათავსოთ ქვაბში, დავადგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ თავის ქონს არ გამოუშვებს. ჩავყაროთ ქვაბში წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოშუშვისთანავე დავასხათ იმდენი წყალი რომ შიგთავსი დაიფაროს. როცა მზად იქნება დავაყაროთ მარილი, ჩავახალოთ კარგად გათქვეფილი კვერცხები დახარშვის დასრულებისას გადმოვდგათ ცეცხლიდან. გემრიელად მიირთვით