მწვანე პამიდვრის მწნილი
  იგრედიენტები
  • პამიდორი 1კილოგრამი
  • ნიახური 300 გრამი
  • ოხრახუში 200 გრამი
  • კამა 100 გრამი
  • ნიორი 50 გრამი
  • დაფნის ფოთელი 3 გრამი
  • წყალი 750 გრამი
  • მარილი 1 სკ
მომზადება შეშევარჩიოთ სიმწიფეში შესული პამიდვრები, მოვაშოროთ ყუნწები და გავრეცხოთ ცივ წყალში. მინის კასრში ჩავაფინოთ გათუთქული ნიახურისა და ოხრახუშის ფოთლები, შემდეგ შემდეგ ჩავაწყოთ პამიდვრები და შიგა და შიგ ჩავამატოთ გათუთქული ნიახურისა და ოხრახუშის ფოთლები, კამა, დაჩეჩქვილი ნიორი, წიწაკა და დაფნის ფოთელი. ამრიგად ჩაწყობილი პამიდვრებით გავავსოთ ჭურჭელი დადა დავასხათ მარილით შეზავებული მოდუღებული და გაგრილებული წყალი, ისე რომ პამიდორს ფარავდეს. დავახუროთ თავი დავადგათ სიმძიმე და დავდგათ გრილ ადგილას გემრიელად მიირთვით