შემწვარი ბადრიჯნის ხიზილალა
  იგრედიენტები
  • ბადრიჯანი 500 გრამი
  • ხახვი 2-3 თავი
  • ოხრახუში, რეჰანი 3-3 ძირი
  • ზეთი 3-4 სუფრის კოვზი
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადება
  1. მთელ-მთელი ბადრიჯანი შევწვათ ნაკვერჩხალზე ან ღუმელში, მოვაცალოთ კანი, დარჩენილი რბილი ნაწილი დავკეპოთ კარგად, დაუმატოთ დაჭრილი ხახვი, ოხრახუში , რეჰანი, წიწაკა ან პილპილი, მარილი, შემდეგ აურიოთ და მოვათავსოთ თეფშზე
  2. ზემოდან მოვაყაროტ წმინდად დაჭრილი ქინძი, მოვასხათ მცენარეული ზეთი ან ძმარი
გემრიელად მიირთვით