ბეზეს ტორტი
  იგრედიენტები
  • 1 პ.ვანილი
  • 3ს.კ. რძე ან წყალი
  • 1ჩ.ჭ. მაწონი
  • 4,5ჩ.ჭ. შაქრის ფხვნილი
  • 8 კვერცხი
  • 250გ. კარაქი
  • 1ს.კ. ძმარი
  • 1ჩ.კ. სოდა
  • 5ს.კ კაკაო
მომზადება
  1. 8 კვერცხის გული გავთქვიფოთ 2 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად
  2. შევაზილოთ 200 გრ.დარბილებული კარაქი,1 ჩაის ჭიქა მაწონი, 2 სადილის კოვზი კაკაოს ფხვნილი,სოდა,ძმარი, ვანილიდავაყაროთ ფქვილი და კოვზით კარგად ავზილოთ
  3. გაზქურის თუნუქის ფურცელზე დავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი,წაუსვათ კარაქი და ისე დავასხათ ცომი
  4. ცილები ვთქვიფოთ მიქსერით, სანამ თეთრი "ღრუბელივით"არ გახდება და შევათქვიფოთ 2 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი
  5. როდესაც გაზქურაში შედგმული ცომი ნახევრად გამოცხვება ზემოდან კოვზით დავასხათ გათქვეფილი ცილა
  6. მანამდე ავიღოთ 0,5 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი, 3ს.კ. კაკაოს ფხვნილი,აურიოთ,დავდგათ ცეცხლზე და როცა ეს მასადუღილამდე მივა,გადმოვდგათ და მოვასხათ ტორტის ბეზეს
გემრიელად მიირთვით <3