ჩიტის რძე (ნამცხვარი)
  იგრედიენტები
  • 2 ჭ შაქარი
  • 50 გ კარაქი
  • 200 გ მაწონი
  • 4 კვერცხი
  • 4 ჭიქა ფქვილი
  • ვანილი
  • სოდა
მომზადება
  1. 4 კვერცხის გულისგან გავაკეთოთ გოგლი-მოგლი
  2. შევურიოთ გამდნარი და შეგრილებული კარაქი, მაწონი სოდით, 4 ჭიქა ფვილი და მიღებული მასა გამოვაცხოთ სამ ფენად.
  3. პირველ ფენას წავუსვათ მოხარშული კრემი: 125 გრამი შერბილებული ონას კრემი ავთქვიფოთ 1 ჭიქა შაქართან ერთად და შევურიოთ წინასწარ მოხარშული კრემი: 2 ჭიქა რძე 4 სუფრის კოვზ ფქვილთან ერთად
  4. მეორე ფენას წავუსვათ ბეზე ვაშლით:ავთქვიფოთ დარცენილი 4 კვერცხის ცილა და დავამატოთ გახეხილი 3 ვაშლი
  5. მესამე ფენას წაუსვათ მოვასხათ გლაზური 3 სუფრის კოვზი კაკაო, 8 სუფრის კოვზი შაქარი, 5 სუფრის კოვზი რძე წამოვადუღოთ და დავამატოთ 50 გრამი კარაქი
  6. გარედან დავასხათ შოკოლადი გემრიელად მიირთვით