ყველიანი ღვეზელი
  ინგრედიენტი
  • ყველი 150 გ (უმჯობესია ნაკლებად მარილიანი)
  • შაქარი 1/2 ჩ/კ
  • ფქვილი 2 ჭიქა
  • მარილი 1/2 ჩ/კ
  • სოდა 1/2 ჩ/კ
  • ზეთი ან კარაქი ტაფაზე წასასწმელად
მომზადება
  1. თბილი კეფირი ჩაასხით ღრმა ჯამში, დაუმატეთ შაქარი, მარილი და სოდა. მოურიეთ დ აგააჩერეთ 5 წუთით.
  2. სახეხზე გახეხეთ ყველი, ფქვილთან ერთად. დაუმატეთ კეფირის მასას და მოზილეთ ცომი 3-4 წუთის განმავლობაში.
  3. გაყავით ცომი 5 თანაბარ ნაწილად, გააბრტყელეთ თითოეული და შეწვით სათითაოდ ზეთწასმულ ტაფაზე, საშუალო ცეცხლზე, თითოეულ მხარეს 2-3 წუთით.
  4. მიირთვით ცხლად