შოკოლადის მუსი
  ინგრედიეტნი
  • 100 გრ რძე
  • 50 გრ შოკოლადი
  • 2 ც კვერცხი
  • 3 ს.კ კონიაკი ან რომი
  • 100 გრ შაქრის ფხვნილი
  • 250 გრ არაჟანი
  • 2-3 გრ ჟელატინი
  • ვანილი-გემოვნებით
მომზადება რძეში ჩავამატოთ შოკოალდი და წამოვადუღოთ. როცა გადმოვდგამთ ცეცხლიდან, დავამატოთ რომი ან კონიაკი, კვერცხის გული (კარგად გათქვეფილი). კარგად ავთქვფიოთ და დავასხათ წინასწარ დამბალი და მოდუღებული ჟელატინი, ვანილი, ცილა  კარგად გავთქვფიოთ მიქსერით, შევათქვფიოთ ნახევარი ჩ.ჭ შაქრის ფხვნილი, დავამატოთ არაჟანი და ფრთხილად დავასხათ შოკოლადის მასას, კარგად ავურიოთ და შევდგათ მაცივარში.