გამომცხვარი კარტოფილი
  ინგრედიენტი
  • 6 ცალი (დაახლ. 1 კგ.) თეთრი ან ყვითელი გათლილი კარტოფილი
  • 2 სუფრის კოვზი (30 გრ.) ფქვილი
  • 1 ჩაის კოვზი (5 გრ.) მარილი
  • 1/2 ჩაის კოვზი (2 გრ.) პილპილი
  • 1/2 ჩაის კოვზი (2 გრ.) პაპრიკა
  • 3 სუფრის კოვზი (45 გრ.) გამდნარი კარაქი
  • 1 ჩაის კოვზი (5 გრ.) დაჭრილი ახალი ქონდარი
მომზადება
  1. კარტოფილი ჩაჭერით 5 მმ. სისქის ნაჭრებად ისე, რომ მთლიანად არ გაიჭრას.
  2. აურიეთ ფქვილი, მარილი, პილპილი და პაპრიკა. ამოსვარეთ კარტოფილი ნაზავში, მოათავსეთ დაუჭრელი ბოლოთი საცხობ ლანგარზე ან შესაწვავ ტაფაზე. მოასხურეთ კარაქი და მოაყარეთ ქონდარი.
  3. აცხვეთ ღუმელში 1900 C-ზე დარბილებამდე, საბნამ არ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას და გახდება ხრაშუნა, დაახლოებით 1 სთ. და 15 წთ. მირთმევამდე კარტოფილს მოასხურეთ ტაფაზე დარჩენილი მოყავისფრო კარაქი, მწვანილი.