ქლიავის მურაბა კაკლით

ინგრედიენტები

  • 1.3 კგ ქლიავი
  • 1 კგ შაქარი
  • 500 მლ წყალი
  • კაკალი (ქლიავის რაოდენობის მიხედვით)

მომზადება

გარეცხეთ ქლიავი, მოაცალეთ ყუნწები, შუაზე არ გახლიჩოთ, მხოლოდ ზემოდან და ქვემოდან ჩაჭერით ჩაჭერერით ისე, რომ არ გაიხლიჩოს. ეცადეთ, ასე გამოაცალოთ კურკა. თასზე გააკეთეთ სიროფი. ჩაყარეთ ქლიავი ადუღებულ სიროფი და ხელახალი წამოდუღებიდან გედგათ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით გაზქურიდა და გააჩერეთ 5-6 საათი. ეს პროცედურა გაიმეორეთ 3-4-ჯერ. უკვე მზა ქლიავს ჩაუდეთ პატარა კაკალი ისე, რომ არ გახლიჩოთ. გადმოიღეთ ქილებში და ჩაასხით საკუთარი სიროფით. დააფარეთ ქილებს და გაააჩერეთ გრილ ადგილზე.

გემრიელად მიირთვით!