როგორ უნდა შეარჩიოთ გემრიელი ნესვი

ნესვს არ უნდა ჰქონდეს ლაქები,  ბზარები. წვანე ზოლები ან ლაქები ნესვის კანზე შეიძლება იყოს ნიშანი მისი დაუმწიფებლობისა. ამასთან, უჩვეულო ჩრდილის ლაქები (მაგალითად, ვარდისფერი ან მწვანე) ხშირად აეროზოლის გამოყენების შედეგად ჩნდება და  კონსერვანტების დიდ რაოდენობას შეიცავს. ითვლება, რომ კარგი მწიფე ნესვი უნდა იყოს ოდნავ რბილი. “კუდი” აუცილებლად მშრალი უნდა იყოს, მაგრამ არა გამხმარი.

მწიფე ნესვს აქვს ტკბილი თაფლის-ხილის ყვავილოვანი არომატი. ექსპერტები ამბობენ, რომ ჯიშის მიხედვით, შეიძლება შეიცავდეს ვანილის, ანანასის, მსხლის ელემენტებს. მთავარია – კარგ ნესვს უნდა ჰქონდესსასიამოვნო სუნი. სუნის არარსებობა მიუთითებს, რომ ნესვი ჯერ კიდევ არ არის მწიფე.