კარტოფილი იტალიურად

 

ინგრედიენტი

  • 1 ს.კ. იტალიური სანელებლები
  • 6-7 ცალი კარტოფილი
  • 4 ს.კ. კარაქი
  • 4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • 1/4 ჭიქა ოხრახუში
  • მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით
  • 150 გრ ყველი რომანო

მომზადება

  1. კარტოფილი დავჭრათ და მოვათავსოთ ცივ მარილიან წყალში. სახეხზე გავხეხოთ ყველი. მოვამზადოთ სანელებლები.
  2. ღუმელი გავახუროთ 200 °C-მდე, მოვასხუროთ ზეითუნის ზეთი ლანგარზე, ზედ მოვათავსოთ კარტოფილი. მოვაყაროთ სანელებლები, ყველი და ოხრახუშ.
  3. მოვასხუროთ ზეთი და კარაქი გადავანაწილოთ ზემოდან ყველზე.
  4. ვამზადოთ ღუმელში 30 წთ-ის განმავლობაში, შემდეგ შემოვატრიალოთ ლანგარი და კიდევ ვამზადოთ 15-20 წთ-ი. კარტოფილი უნდა გადეს ოქროსფერი. ბოლოს მოვაყაროთ წიწაკა და მარილი.
რეცეპტის გაზიარება